травень 2016

Травневі свята у Дземброні завжди цікаві і неповторні. Природа просинається після зими, на очах розпускається листя і зацвітають перші весняні квіточки, а у горах ще лежить, а частенько і падає сніг…

Великдень – одно з найбільших свят – цього року припало на перше травня. Посвятити паски, писанки і крашенки до церкви прийшли і мешканці Дземброні, і гості цього унікального гуцульського села.


Вперше до Київської оселі приїхали гості з квадроциклами. Ми проклали і опробували маршрути на них, як у самій Дземброні, так і в її околицях. На квадрациклах піднялися до гори Кошарище, прїхалися по водоподільному гребеню до присілка Степанський, подолали дорогу на полонину Смотрич і під’їхали аж до «Австрійської стежки», проїхалися через села Зелене та Шибене до буркутських мінеральних джерел і скуштували цілющої водички.

Традиційно на травневі на Чорному Черемоші паломництво фанатів рафтінгу та інших видів екстремального водного сплаву. Традиційно проводився і чемпіонат України з водного туризму.


 Також у  цьому році в Дземброні проводився чемпіонат України з гірського марафону. Старт – фініш знаходився безпосередньо біля нас.

Не зважаючи на досить складні погодні умови в Чорногорі, всі наші гості виконали свої плани,хто піднявся на Вухатий камінь і Смотрич, хто, подолавши себе, дістались до Попівана. А головне, всі активно відпочили і зарядилися позитивними емоціями та незабутніми враженнями.





Немає коментарів:

Дописати коментар